دانستنی های جالبی درباره اسرائیل

ساخت وبلاگ

اسرائیل:

حضرت ابراهیم دو پسر داشت به نام های اسماعیل و اسحاق. حضرت اسماعیل جد حضرت محمد(ص) می باشد که خاتم انبیاست اما حضرت اسحاق پسری داشت به نام یعقوب که لقب او اسرائیل است (به معنای بنده خدا). نام او با عنوان یعقوب، ۱۶ بار و با عنوان اسرائیل ۲ بار در قرآن آمده و فرزندان او و نسل او را بنی اسرائیل می خوانند.

بنی اسرائیل:

حضرت یعقوب به همراه فرزندانش در سرزمین کنعان زندگی می کردند که حضرت یوسف عزیز مصر شد و حضرت یعقوب به همراه خاندانش به مصر مهاجرت کردند و در آنجا ساکن شدند. سالها گذشت و نسل آنها بسیار شد و در زمان فراعنه بعدی، رفتار مصریان با نسل های بعدی حضرت یعقوب (بنی اسرائیل) بسیار بد و تند شد تا جایی که آنها را به خدمت گرفته آزار و شکنجه می دادند.

تا اینکه حضرت موسی به پیغمبری برگزیده شد و بنی اسرائیل را از سلطه فرعونیان رها ساخته و از مصر به سمت کنعان (سرزمین پدریشان)حرکت داد. اما در آنجا با مقابله فلسطینیان و عمالقه روبرو شدند و بنی اسرائیل حدود چهل سال که طی آن یک نسلشان از بین رفت، در صحرای سینا سرگردان بودند تا اینکه در زمان جانشین حضرت موسی (یوشع) توانستند سرزمین کنعان را فتح کنند و دوباره در آنجا ساکن شوند.

بنی اسرائیل در قرآن:

در قرآن، واژه «بنی‌اسرائیل» ۴۱ بار به کار برده شده و نکات ارزشمندی از تاریخ این قوم پرحاشیه در سوره های مختلف آن بیان شده است از جمله نعمت هایی که خداوند به این قوم ارزانی داشت و همچنین آیات متعددی در مذمت این قوم ناسپاس بخاطر گناهان و انحرافاتی که مرتکب شدند. در آیات 4 و 5 سوره اسراء خداوند وعده انتقام از ایشان را در این دنیا مطرح کرده می فرماید: «ما به بنی اسرائیل در کتاب (تورات) اعلام کردیم که دوبار در زمین فساد خواهید کرد و برتری‌جویی بزرگی خواهید نمود. هنگامی که نخستین وعده فرا رسد، گروهی از بندگان پیکارجوی خود را بر ضدّ شما می انگیزیم (تا شما را سخت در هم کوبند؛ حتی برای به دست آوردن مجرمان)، خانه‌ها را جستجو می‌کنند؛ و این وعده‌ای است قطعی!»

بنی اسرائیل و یهود:

نسل حضرت یعقوب، بنی اسرائیل نامیده می شدند تا آنکه در سال 538 قبل از میلاد توسط حکومت بابل اسیر شده و به بابل انتقال داده شدند اما بعدها توسط کوروش آزاد شدند و به جای بنی اسرائیل کلمه یهود بر آنان گفته شد. کلمه یهود از یَهُوَه به معنای خدا گرفته شده است یعنی قومی که یهوه(خدا) را می پرستند. بدنبال مبعوث شدن حضرت عیسی و آوردن شریعت جدید، در قرن های بعد، شماری از یهودیان به دین مسیحیت گرویدند و با توجه به بشارت هایی که در کتاب تورات راجع به پیامبر آخرالزمان وجود داشت، گروه هایی از آنها به سمت جزیره العرب کوچ کردند و در محلی که بعدها شهر مدینه النبی نامیده شد ساکن شدند اما با ظهور حضرت محمد(ص) و مشاهده نشانه های نبوت در ایشان، جز عده کمی، بقیه حاضر به پذیرش آیین اسلام نشدند و به دشمنی با رسول خدا پرداختند که داستان برخورد پیامبر با ایشان از جمله اخراج گروه هایی از آنها از مدینه و فتح قلعه خیبر در قرآن آمده است.

صهیونیسم:

صهیونیسم جنبش سیاسیِ طرفدار بازگشت یهودیان به سرزمین فلسطین و ایجاد کشور مستقل یهودی است که با توجه به پراکندگی یهودیان در کشورهای مختلف، در اواخر قرن نوزدهم توسط تئودور هرتزل بنیان نهاده شد و توانست با همکاری قدرت‌های جهانی خصوصا حمایت مستقیم دولت انگلستان، ابتدا حدود ۵ درصد از زمین‌های فلسطینیان را خریداری نموده سپس با اعلام موجودیت ۷۷درصد دیگر از اراضی کشور فلسطین را به زور به تصرف خود درآورد که دخالت کشورهای همسایه عربی هم در حمایت از مردم فلسطین با شکسنت مواجه شد و بخش دیگری از خاک فلسطین ، همچنین بخشی از خاک مصر(صحرای سینا) و بخشی از خاک سوریه (بلندی های جولان) در اشغال نظامیان صهیونیست باقی ماند.

سرزمین فلسطین:

سرزمینی که امروزه صهیونیست ها آن را «اسرائیل» نامیده اند، سرزمین فلسطین است . سرزمینی که گذرگاه مهمی برای اتصال سه قاره اروپا، افریقا و آسیا بوده و پیوسته در طول تاریخ در معرض تهاجم امپراتورها و سرداران جنگی بوده و آنها همواره برای تسلّط بر شهرهای بندری و راه های تجاری فلسطین تلاش می کردند. پس از ظهور اسلام و آمدن خاتم پیامبران حضرت محمد(ص)، اگرچه اجتماعات کوچکی از یهودیان و مسیحیان در این سرزمین بر دین خود باقی ماندند، اما به تدریج اکثر مردم فلسطین از جمله یهودیان ساکن در این سرزمین مسلمان شدند و از قرن دوم هجری قمری به بعد ساکنان فلسطین عموماً اعرابی بوده اند که زبان و فرهنگ مشترک داشته اند.

یهود و صهیونیسم:

85 درصد جمعیت یهودیان دنیا در آمریکا و سرزمین‌های اشغالی فلسطین سکونت دارند. اگرچه صهیونیسم و یهودیت معادل هم نیستند؛ زیرا تعدادی از یهودیان، ضد‌صهیونیسم هستند و در مقابل، تعدادی از غیر یهودیان، صهیونیست‌اند؛ با این وصف یهودیان وجه غالب صهیونیسم محسوب می‌شوند با اینکه هویت واحدی هم ندارند.

مسیحیت و صهیونیسم:

گروهی از مسیحیان طرفدار اسرائیل وجود دارند که حمایت از اسرائیل را یک امر سیاسی یا اقتصادی نمی‌دانند؛ بلکه این حمایت را امری عبادی قلمداد می‌کنند. مسیحیان صهیونیسم معتقدند که سرانجام پس از فراگیر شدن ظلم و ستم در جهان، جنگ آرماگدون در فلسطین امروزی شکل می‌گیرد. جنگی که در آن، دو سوم قوم یهود کشته می‌شوند و پس از آن، مسیح نزول کرده و یک سوم باقی مانده قوم یهود یا به کیش مسیحیت گرویده یا توسط حضرت مسیح کشته می‌شوند.

:: موضوعات مرتبط: ناگفته های تاریخی

آیا حیوانات و گیاهان بعد از مرگ به کلی نابود می شوند ؟...
ما را در سایت آیا حیوانات و گیاهان بعد از مرگ به کلی نابود می شوند ؟ دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : hamidestan بازدید : 28 تاريخ : سه شنبه 2 آبان 1402 ساعت: 13:25